NEČUVENO: Bolnica im odbila dati bebu dok ne plate račun od 110.000 €!

Novopečeni otac iz Birminghama trebao bi pronaći 110.000 eura kako bi bolnica u Dubaiju pustila njegovu prijevremeno rođenu bebu da leti za Veliku Britaniju.

beba5

Azhar Saleem (26) kazao je da su emiratski doktori odbili predati mu kćerkicu Amal koja se rodila 23 sedmice prerano, prije nego plati bolnički račun.

On i njegova supruga Syeda Khola Adnan (23) nadali su se da će se njihova kćer roditi u Engleskoj, ali Syedi su odbili vizu, a kada je dobila trudove, još su bili u Dubaiju.

Bolnički račun u NMC Kraljevskoj bolnici već je sada na 110.000 eura, a do vremena kada će dijete moći izaći iz bolnice, mogao bi iznositi i dvostruko toliko.

Adnan je zatrudnila u januaru ove godine i aplicirala je za britansku vizu u martu. Očekivala je da će se poroditi u oktobru.

Nije mislila da će roditi u Dubaiju, ali pošto je imala tešku trudnoću, morala je na carski rez. Kada se mala Amal rodila, težila je samo 400 grama. Nema zdravstveno osiguranje kako bi platila račun za bolnicu, a kći joj je još kritično.

Na stranici Go Fund Me majka sada pokušava sakupiti novac za liječenje kćeri (cilj je spomenutih 110.000 eura), a dosad su skupili skoro 21.000 eura.

– Stvarno trebamo pomoć da naša beba dođe kući, svaka pomoć je dobro došla. Nikad nisam mislila da ću tražiti novac preko ovako nečega, ali situacija me prisilila – napisala je mama.
Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti