NAJVEĆI MONSTRUM DANAŠNJICE: Izvršena smrtna kazna nad rasistom koji je ZVJERSKI BRUTALNO ubio čovjeka zbog boje njegove kože!

Deklarisani rasist John William King (44) pogubljen je u srijedu u 19 sati u Teksasu.

rasist1

Ubrizgana mu je smrtonosna injekcija kao kazna za jedno od najbrutalnijih zločina iz mržnje u zadnjih 25 godina koje je užasnulo Ameriku.

rasist2

Osuđen je na smrtnu kaznu nakon što je proglašen krivim za ubistvo crnca na posebno okrutan način 1998. godine. Prije 21 godinu lancem je privezao Jamesa Byrda Jr.-a (49) za svoj kamionet i vukao ga gotovo 5 kilometara zabačenom cestom kroz šumu. James Byrd Jr. bio je živ barem tri kilometra dok ga je ubica vukao po cesti, prije nego što se njegovo tijelo raspalo na komade u ranim jutarnjim satima juna 1998. godine. Kazna je izvršena nakon što je King iskoristio sve mogućnosti žalbe koje su mu bile dostupne.

rasist3

U komori smrti King je odbio da mu stave povez na oči. Odbio je i gledati u oči članova porodice muškarca kojeg je vukao gotovo 5 kilometara cestom kroz šumu, ozlijedivši ga tako teško da su mu genitalije bile rastrgane u komadiće. Kada su ga pitali ima li šta za reći posljednji put, odbio je išta reći, no ranije je uputio saopštenje u kojem je sadržano tek 7 riječi: “Smrtna kazna: Oni bez kapitala dobijaju kaznu”. Injekcija mu je ubrizgana u 18.56 sati, King nije otvarao oči tijekom postupka, a smrt je proglašena u 19:08 sati.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti