Najnovija Facebook opcija

Facebook je danas najavio uvođenje još jedne nove opcije. Za razliku od mnogih promjena koje su se do sada dešavale, ova bi mogla biti vrlo korisna, a vjerovatno će biti veliki hit. Zove se “Safety Check” (sigurnosna provjera) i osmišljena je kako bi pomogla ljudima da svojim najmilijim jave da su u redu, prije svega nakon velikih prirodnih katastrofa.

U mnogim slučajevima, kada se desi nešto poput potresa, uragana ili druge katastrofe, jako je teško ili nemoguće stupiti u kontakt s porodicom. Srećom, Facebook radi na tome da ovaj problem bude stvar prošlosti zahvaljujući novom Safety Checku. U osnovi Facebook šalje obavijest – poruku svakome ko je u blizini mjesta koje je zadesila veća prirodna nepogoda sa pitanjem da li su dobro. Ove obavijesti su prilagođene te se šalju samo ljudima koji su pogođeni nepogodom.

Korisnik koji dobije obavijest može brzo odabrati odgovor: “Siguran sam” ili “Ja nisam u tom području“, a prijatelji i porodica će automatski biti obavješteni. Cijela ideja je nastala nakon potresa i tsunamija koji je 2011. zadesio Japan, a iz Facebooka kažu kako se nadaju da će ovo biti vanredno važna stvar za područja koja se oporavljaju od nepogoda. Opcija je dostupna sada i to svugdje u svijetu. Bez obzira na dobru ideju, nadamo se i želimo svima – da nam ona nikada ne zatreba.

Više o svemu možete pronaći na linku https://www.facebook.com/about/safetycheck/

scheck

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti