Najduži penal u istoriji fudbala (VIDEO)

Vjerovatno najduži penal u istoriji fudbala izveden je na utakmici između tadašnje Srbije i Crne Gore i Tunisa na Olimpijskim igrama 2004. godine održanim u Atini.

penal

U trećem kolu grupe C, ove dvije reprezentacije odigrale su utakmicu koja nije imala rezultatski značaj, jer ni jedna ekipa nije imala šanse da prođe u narednu fazu. Vjerovatno se iz tog razloga danas niko ne bi ni sjećao ovog meča da glavni sudija sa Tahitija, Charles Ariiotima i njegov drugi pomoćnik sa Kukovih Ostrva, Michael Metua Tapuni Muari, nisu “uzeli stvar u svoje ruke”.

Pri rezultatu 1:1 Ariiotima je dosudio jedanaesterac za Tunis. Loptu je na 11 metara namjestio Mohamed Jedidi misleći da je to samo jedan običan penal i ne sluteći da tog trenutka ulazi u istoriju.

Tunižanin je lagano savladao golmana Milojevića, ali je sudija pokazao da će penal morati da se ponovi. A onda i drugi, pa treći, pa četvrti … Tek šesti penal sudiji “perfekcionisti” bio je regularan. Prvi penal izveden je u 79. minutu, a šesti u 83. minutu. U dva navrata naloženo je ponovno izvođenje penala zbog golmanovog preranog izlaska sa gol linije, iako je Jedidi postizao golove, neki su poništeni zbog preranog ulaska igrača u šesnaesterac, a ima i posebno zanimljivih detalja kada nikome živom nije bilo jasno šta nije bilo regularno. Recimo, u trećoj situaciji, kada je pomoćni sudija sa Kukovih Ostrva podigao zastavicu i signalizirao nekakav prekršaj, pa povio glavu i krenuo da trči u ugao terena, ali ga je glavni preduhitrio i uvažio signal, pa je moralo sve ponovo.

Vidjeli smo u tih šest penala mnogo toga, „Panenku“ u prvom pokušaju, jedan žuti karton Tunižanima, zatim dvije odbrane golmana SCG Nikole Milojevića, i na kraju priznat gol reprezentaciji Tunisa. Na kraju, meč je završen porazom Srbije i Crne Gore od 2:3.

Podsjetite se ovog čuvenog, komičnog i vjerovatno najduže izvođenog jedanaesterca u istoriji fudbala.

Izvor: sportskasecanja.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti