Na današnji dan 1990-te održan je Eurosong u Zagrebu, obilježili su ga brojni skandali

Na današnji dan 1990. godine održan je Eurosong u Zagrebu. 22 izvođača takmičila su se za titulu pobjednika, među kojima i predstavnica domaćina Tajči s pjesmom ‘Hajde da ludujemo’, a pobjedu je na kraju odnio Italijan Toto Cutugno s pjesmom ‘Insieme’.

Spektakl se održao u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a voditelji su bili Oliver Mlakar i Helga Vlahović. Eurosong su te godine obilježili i brojni skandali, a jedan od njih uključivao je upravo voditelje.

Mlakar i Vlahović umalo su se povukli iz voditeljskih uloga nakon što je Goran Radman tri dana prije Eurosonga rekao kako se još ne zna ko će biti voditelji. S Helgom Vlahović i Oliverom Mlakarom paralelno je radio još jedan par, glumac Rene Medvešek i beogradska voditeljica Dubravka Marković.

“Dva su voditeljska para morala biti spremna za slučaj ako, npr. Helga ili ja slomimo nogu, ruku, razbolimo se … Mirisalo mi je kao da žele eliminisati Helgu, da je to bila igra s ciljem da uleti mala Markovićka”, rekao je Mlakar.

Takođe, prvi put u istoriji Eurosong nije otvorila prošlogodišnja pobjednička pjesma, što je u ovom slučaju bila pjesma ‘Rock Me’ grupe Riva, a Emilija Kokić je kasnije izjavila kako ni sama ne zna zbog čega je ta odluka donesena.

Tajči je s pjesmom ‘Hajde da ludujemo’ osvojila sedmo mjesto, ali i ona je naišla na niz tehničkih poteškoća na probama, a priznala je i da su joj haljinu šivali u zadnji čas.

Mnogi taj Eurosong pamte i po tome što su španske predstavnice Azucar Moreno demonstrativno napustile pozornicu nakon što im već u prvim sekundama showa matrica nije krenula ispočetka.

Prenos iz Zagreba pratilo je gotovo milijardu ljudi, a za organizaciju je u potpunosti bila zadužena RTV Zagreb.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti