Muškarci, zbog ovog ćete više uživati u seksu, jednostavno je

Muška seksualna želja mijenja se ovisno o godišnjim dobima – ljeti i u proljeće je viša, a u zimskim mjesecima niža. Vođeni tim znanjem, naučnici u italijanskoj Sieni proveli su jednostavno istraživanje. Podijelili su muškarce u dvije grupe. Jedne su izložili svjetlosti jačine poput one za vrijeme sunčanog dana, a druge vrlo maloj razini svjetlosti, karakterističnoj za oblačan i tmuran dan. Izlagali su ih dvije sedmice po 30 minuta na dan.

uzitak

U obje grupe muškarci su na početku prijavili da im je seksualna želja na razini 2 od 10.

– Nakon završetka tretmana, kod muškaraca koji su bili izloženi jakom svjetlu seksualna želja se utrostručila. Bila je na 6,3 od 10. Druga grupa pokazala je neznatno poboljšanje na 2,7 od 10 – objasnio je profesor Andrea Fagiolini.

Njihovo istraživanje otkrilo je da je svjetlost povećala i razine testosterona kod grupe izložene jakoj svjetlosti, dok u drugoj grupi nije bilo promjena. To znači da i sama razina testosterona utiče na bolje seksualno zadovoljstvo. 

U prijevodu bi to značilo da tokom zimskih mjeseci koristite što više sunčanih dana vani, na zraku, umjesto u zatvorenim prostorima ili da otputujete u sunčanije krajeve kad god je to moguće.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti