MILENA DRAVIĆ: Iskreno i istinito, evo šta je poznata glumica rekla o Titu par godina prije svoje smrti

Diva jugoslovenske i srpske kinematografije Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini.

Milena Dravić je glumila u preko stotinu filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donijela saradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima “Kozara”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

A o Josipu Brozu Titu, doživotnom jugoslovenskom predsjedniku i vrhunskom vođi, Milena je imala nevjerovatno mišljenje.

“U godinama koje su daleko iza nas bila je jednom jedna zemlja, zvala se Jugoslavija. Tih godina je kultura bila vrhunska investicija”, rekla je 2014. godine Milena na otvaranju izložbe “Velika iluzija – Tito i 24 miliona metara filmske trake”.

Tada je podsjetila na veliki uspjeh jugoslovenskog filma u to vrijeme i na brojne nagrade koje su dobijali filmski stvaraoci, ali i ispričala koliko je poštovanja Josip Broz imao prema glumcima.

Glumica je podsjetila da je Tito do danas jedini predsjednik koji je znao kompletan pozorišni repertoar, jer je, uz ljubav prema filmu, veliku strast gajio i prema različitim žanrovima u teatru.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti