MALO ISTINE ZA PROMJENU: Otkrivena Black Friday prevara

Jedna 22-godišnja twitterašica pod imenom Mhairi razbijesnila se kad je na čuveni Black Friday dan za sniženja posjetila stranicu za online shopping Pretty Little Thing kako bi kupila jedan kaput koji je gledala već neko vrijeme.

friday3

Na stranici je pisalo da je snižena cijena kaputa 54 funte, a da je stara cijena bila 60 funti. Međutim, ona tvrdi da je cijena prije nekoliko nedjelja bila 50 funti, a ne 60, te da 54 funte nije sniženje cijene, već povećanje. Na Twitteru je objavila i fotografiju na kojoj se vidi cijena od 50 funti ispod kaputa.

“Kako to da je isti kaput od prije nekoliko nedjelja skuplji na Black Friday sniženjima?”, pita se ona.

Odmah su se javili i iz kompanije. “To se dešava zbog fluktuacije na tržištu što je, nažalost, van naše kontrole. Naši timovi prate cijene kako bi osigurali da kompanija Pretty Little Thing ostane kompetitivna na tržištu, a imali smo i dodatne ponude tokom Black Friday vikenda”, poručili su ogorčenoj djevojci.

“Ta jakna je bila obilježena višom cijenom prije nekoliko nedjelja te to povećanje cijene nije bilo povezano sa bilo kakvom planiranom promocijom na internetu. Cijena jakne neće biti manja u budućnosti i direktno smo kontaktirali mušteriju i objasnili joj to”, poručili su za Daily Mail iz kompanije.

Prosudite sami.

Izvor: ddl.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti