Mali, ali tehničar … nije mit?!

Veličina penisa predmet je razgovora među ženama, da muškarci ne bi pomislili da su slučajno one po tom pitanju sramežljive, a ujedno i trajan izvor frustracija svih onih koji misle da nemaju pitona u gaćama …

ban

Podaci su neumoljivi – prosječni penis u erekciji dosiže prosječno oko 14 centimetara, za dio muškaraca (0,6 posto svjetske populacije) njihova ‘veličina’ jest 7.5 centimetara.

Muškaraca koji su pogođeni ovim stanjem, podijelili su svoje nedoumice na internetu, rekavši kako imaju osjećaj da njihove partnerke ne osjećaju ništa kod penetracije.

No, seks terapeuti insistiraju na tome da ne vide razlog zašto postoji toliko stigme oko manjih penisa, budući da neki od najpodražavajućih dijelova seksa ne uključuju penetraciju.

“Može vam pomoći da se usredotočite na druge vrste stimulacija, poput stimulacije klitorisa”, izjavio je za Daily Mail Online dr. Stephen Snyder, seksualni terapeut.

Dr. Snyder, autor knjige koja se uskoro izdaje ‘Love Worth Making’, savjetovao je muškarce s mikropenisima u prošlosti.

“Neke žene vole taj osjećaj da su u potpunosti ispunjene,  ali ne sve. Za mnoge žene, druge vrste stimulacije su daleko važnije”, objasnio je. “Razmislite na ovaj način: lezbejke imaju savršeno dobar seks bez penisa.”

Zaista, istraživanje objavljeno od Indiana University School of Public Health-Bloomington u septembru otkrilo je da čak 75 posto žena treba stimulaciju klitorisa kako bi postigle orgazam. Samo 18 posto njih moglo je doći do vrhunca isključivo penetracijom.

Prema riječima dr. Snydera, muškarci koji znaju da penetracija nije njihovo ‘oružje’, postaju bolji u drugim vrstama stimulacija, što može biti daleko bolje za njihovu partnerku.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti