Majka dvoje djece je kolegici s posla dala bubreg i spasila joj život

Jodi je saznala da je Jenny potreban bubreg i nije oklijevala staviti na kocku svoj život i karijeru za nju. Prijavila se na testiranje kako bi vidjeli je li kompatibilan donor …

Kada je Jodi Harskamp (​41) izgorila kuća, bila je ganuta koliko joj je ljudi došlo pomoći, čak i oni koje nije poznavala. Donosili su joj hranu, odjeću, tješili su je riječima …

Jedna od njih bila je i Jenny Stans (38) koja je radila kao stjuardesa u Alaska Airlinesu, istoj kompaniji u kojoj Jodi radi kao pilot.

Jodi je kasnije čula da je Jenny potreban bubreg i nije oklijevala staviti svoj život i karijeru na kocku. Prijavila se na testiranje kako bi vidjeli je li kompatibilan donor i rekli su joj da je savršen izbor za kolegicu koja je morala odlaziti s posla na 10-satnu dijalizu.

jj3

– Nismo mogli biti zadovoljniji s početnim rezultatima nakon operacije. Sve je išlo po planu i čim smo završili sa zahvatom, bubreg je počeo raditi. Jodi je dala Jenny novi život svojim lijepim, zdravim bubregom – rekao je dr. Andrew Precht, direktor Odjela za transplatacije.

Jodi je majka dvoje djece koja za Alaska Airlines radi 11 godina. Prisjetila se trenutka kada je saznala da Jenny treba pomoć.

– Iznenadila sam se jer, dok smo radile zajedno, uvijek je djelovala energično i živahno. Nije mi bilo ni na kraj pameti da je teško bolesna. Kada sam čula da joj treba donor, pomislila sam “Zašto ne? Idem na testiranje” – ispričala je.

Jenny je zaručena i ima troje djece. Bila je izvan sebe od emocija kada je saznala da će joj kolegica darovati svoj bubreg i da je savršen donor.

– Uzela bih bubreg od bilo koga, ali dobiti ga upravo od Jodi je nevjerovatno. Na samom početku, dok još nije znala da je kompatibilna, stalno mi je ponavljala “Imam tvoj bubreg, djevojko”. I kako se sve to na kraju odigralo, za mene je čudo – prisjetila se Jenny čiji su problemi s bubrezima počeli još prije 15 godina.

Sve se zakomplikovalo  kada su joj bubrezi zatajili i završila je u bolnici.

– Doktor mi je rekao da ne bih živjela duže od tri dana da nisam odmah došla u bolnicu. Nakon boravka u bolnici bez dijalize nisam mogla živjeti. Transplatacija je bila jedina nada – dodaje.

jj1

Morala je otići na bolovanje i odlučila je svima u kompaniji poslati mailove u kojima im objašnjava da treba novi bubreg od nekoga ko ima krvnu grupu 0 pozitivnu.

– Toliko je inspirativno to kada ste u mogućnosti pomoći drugom živom biću. Nagrada koju sam dobila je veća od rizika – rekla je Jodi.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti