Konačni dokaz: Naučnik potvrdio priču Betty Hill da je bila na planeti vanzemaljaca

Betty i Barney Hill iz Portsmoutha u New Hampshireu, SAD, tvrdili su da su ih 19. septembra 1961. godine oteli vanzemaljci.

Naučnici su u to vrijeme diskreditovali mapu koju je Betty nacrtala, a koja je predstavljala tačno sazviježđe u koje su ih vanzemaljci odveli.

Stručnjaci su tvrdili da ne postoji sazviježđe koje liči na taj crtež.

Danas, mnogo godina kasnije, jedan statističar je utvrdio da je neobičan raspored zvijezda koje je Betty nacrtala ustvari sazviježđe Zeta Reticuli i da je Betty mogla da ga nacrta samo ako su je stvarno oteli vanzemaljci.

Barney i Betty su najprije uočili čudnu ovalnu letjelicu na nebu. Zatim su uočili grupu “čovjekolikih bića” kako ih posmatra iz letjelice. Posljednje čega se sjećaju jeste da su im ta ista bića blokirala put.

Zatim se sjećaju parkiranja ispred svoje kuće u Portsmouthu. Tada se uopšte nisu sjećali šta im se dogodilo tri sata prije toga.

Betty je prije smrti 2004. godine dala intervju u kom je rekla:

“Poveli su nas na letjelicu. Barneyja su stavili u jednu sobu, a mene u drugu.

Prvo su me postavili na stolicu i proverili mi oči, uši, nos i grlo. Stavili su me na sto i rekli da žele da provjere moj nervni sistem.

Zatim su pokušali da ubace instrument nalik igli u moj pupak, što me je jako zaboljelo, pa su prestali. Barnijev pregled je bio sličan mom, osim što su kod njega ispitivali i strukturu kostiju.”

Betty se takođe sjeća da je razgovarala sa “Vođom” i da ga je pitala odakle oni potiču. Vođa joj je pokazao zvjezdanu mapu.

Betty je pod hipnozom uspjela da nacrta mapu koja se sastojala od 12 većih zvijezda povezanih linijama i tri manje koje su formirale trougao. Ona je navela da su joj rekli kako te linije između zvijezda predstavljaju “trgovinske puteve”.

David Saunders, statističar koji proučava NLO-e, rekao je da je statistički nemoguće da je Betty slučajno nacrtala sazviježđe za koje danas znamo da je Zeta Reticuli i da je ona zapravo govorila istinu.

On je rekao da su samo vanzemaljci mogli da joj daju takvu informaciju.

Još jedan čudan dokaz da je otmica bila prava jeste taj da je njena haljina bila pocijepana i prekrivena nekakvim ružičastim puderom za koji je potvrđeno da “nije organskog porijekla”. Na njenom automobilu su pronađeni koncentrični krugovi kraj kojih bi kompas počeo nekontrolisano da se vrti, ako bi ga postavili blizu.

Par je nakon “susreta” imao užasne noćne more i oboje su doživjeli ozbiljan stres.

Barney se toliko razbolio da je morao da ode kod ljekara. Psihijatar dr Benjamin Simon ih je ispitao pod hipnozom i došao do nevjerovatnog otkrića.

Kada su Betty i Barney podvrgnuti hipnozi, oni su uspjeli da se sjete trenutka kada su oteti i svega što su u međuvremenu zaboravili.

Barney je na jednoj od seansi čak skicirao vanzemaljce koji su ih oteli.

Barney je umro od izlivanja krvi u mozak 25. februara 1969. godine u 46. godini. Betty je vjerovala da je otmica djelimično uticala na to.

Betty Hill je umrla 17. oktobra 2004. godine, godinama pokušavajući da dokaže da su je zaista oteli vanzemaljci.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti