‘Koliko se*sa ženama treba? Puno više nego što vi mislite …’

‘Poslala sam poruku momku sa nekoliko sugestivnih emotikona i pozvala ga da dođe na malo zabave pod plahtom. Prošao je sat, a odgovora nije bilo. Počinjem stvarati scenarije u glavi …’

s1

Novinarka i medijska komentatorka Nadia Bokody, koja “bez dlake na jeziku” priča o seksu iz ličnih i tuđih iskustava, otkrila je za The Sun da žene ne zaostaju za muškarcima kada je želja sa strastvenim seksom u pitanju.

Evo kako je ona to objasnila:

Petak je naveče, a ja sam napaljena.

Poslala sam poruku momku sa nekoliko sugestivnih emotikona i pozvala ga da dođe na malo zabave pod plahtom. Prošao je sat, a odgovora nije bilo.

Počinjem stvarati scenarije u glavi kako bih objasnila nezamislivo … u isto vrijeme umrli su i njegov mobitel i punjač.

Šta ako je bio toliko uzbuđen dok je čitao moju poruku, da se onesvijestio i od tada bespomoćno leži u svojem stanu na spratu? Možda je otet? Trebam li nazvati policiju?

Odjednom mi telefon zasvijetli.

“Hej, izmožden sam od današnjeg prezauzetog dana. Večeras nije dobro vrijeme.”

Oprosti – šta?

Ovaj odgovor je kao šamar svemu onome što smo rekli o muškarcima i polu: Momci su uvijek za to – dan ili noć, umorni, zauzeti ili nešto drugo.

Oni su za to kada god to mogu dobiti, zar ne? Zapravo ne, kao što se ispostavilo.

Priča stara kao i vrijeme.

Svi smo gledali scene iz TV komedija gdje frustrirani suprug moli svoju frigidnu ženu za malo seksa, a ona ga odbija uz već pripremljeni izgovor.

“Ne večeras dušo, imam glavobolju.”

To je sveobuhvatna društvena ideologija: zbog koje, kada se situacija preokrene, mi prirodno pretpostavimo ono najgore.

Ako tvoj muškarac odbija seks s tobom, sigurno ima ljubavnicu, ili ga više ne privlačiš (u tom slučaju, vjerovatno moraš na dijetu kako bi otopila pet kila do ljeta) – prema baš svakom ženskom magazinu koji je ikad prodan.

Međutim, istraživanje pokazuje da je ta ideja u velikoj mjeri netačna, da ne kažem, mahnito problematična. Studija iz 2015. godine objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior otkrila je kako su i muškarci i žene bili oduševljeni idejom seksa s privlačnim strancem. 

100 posto muškaraca i nevjerovatnih 97 posto žena reklo je da bi to napravilo.

Glavna razlika među polovima? Žene bi bile sretnije kada bi znale da im se garantuje diskrecija i sigurnost. 

Dok muškarci obično dobiju vrlo malo negativnih komentara vezanih za njihove seksualne izbore, žene se često gleda pod lošijim svjetlom zbog donošenja sličnih odluka.

Mi nedvojbeno imamo više toga što stavljamo na kocku.

Studija iz 2010. godine o seksualnom nasilju otkrila je da je 45 posto žena iskusilo neku vrstu seksualnog zlostavljanja tokom cijelog života. Dakle, kao žena kažem, nisu samo društvene posljedice te koje moramo odvagati kada je riječ o iniciranju ili prihvatanju seksa.

Imam privilegiju da radim na poslu gdje svakodnevno komuniciram sa ženama o intimnim temama poput seksa i odnosa.

Pitanje koje čujem iznova je: “Moj muškarac ne želi toliko seksa kao ja. Što nije u redu sa mnom?”

Došlo je vrijeme, poput onog petka naveče prije nekoliko mjeseci, kada sam i ja imala to pitanje u glavi. 

U međuvremenu, zanemarila sam činjenicu da je moj momak upravo započeo sa svojom karijerom, da dugo radi, pod pritiskom je kako bi impresionirao šefove, dok sam ja stigla do tačke gdje se osjećam dovoljno sigurno da obnovim ravnotežu između posla i života.  

Zanimljivo je da istraživanja pokazuju kako, uprkos onom što nam je rečeno o muškarcima i njihovim navodno proždrljivim seksualnim apetitima, najvjerovatnije će se boriti s uzbuđenjem ili postizanjem erekcije kada su pod stresom.

Dakle, kako se ispostavilo, ne postoji razlika među polovima, kao što se nekada mislilo – kada je riječ o seksu.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti