‘KOGA TO POSLUŽUJETE?’: Anegdota slavnog pjesnika se i danas prepričava po ex Yu kafanama

Poznavale se ga sve kafedžije i muzikanti od Zagreba do Beograda! O njemu su ispredali legende, ali im ni on nije ostajao dužan!

Slavni jugoslovenski pjesnik Tin Ujević bio je poznat kao veliki boem i čovjek kojeg dobro raspoloženje rijetko kad napušta.

Poznavale se ga sve kafedžije i muzikanti od Zagreba do Beograda, a “stalne mušterije” ovih objekata dobro su znale da “ne izlaze na crtu” pjesniku jer se pričalo da može da popije i pojede više od svih.

Donosimo vam jednu anegdotu iz Tinovog boemskog života koju i danas prepričavaju kafedžije širom nekadašnje Jugoslavije.

Jedne večeri došao Tin Ujević u neku prestižnu i jako otmjenu kafanu u Zagrebu, sjeo za sto i naručio kafu. Pjesnik je bio ležerno obučen, u čistu, ali pomalo pohabanu odjeću koja je pamtila i bolje dane.

Kelner koji mu je prišao da primi narudžbu to je primijetio i odbio da ga usluži rekavši kako Ujević nije prikladno odjeven za tako “otmjeno” mjesto.

Bez riječi, pjesnik je ustao i izašao iz kafane, ali nije mnogo prošlo, a ponovo se pojavio ovoga puta noseći svoje najbolje i najsvečanije odijelo. Sjeo je za isti sto i ponovo naručio kafu.

Ovoga puta, uz veliki, ulagivački osmijeh, kenler je donio porudžbinu, a pjesnik je uzeo kafu, otvorio džep od svog sakoa i izručio kafu u njega naočigled svih prisutnih.

– Tako vam je to kad poslužujete odjelo, a ne čovjeka – rekao je zapanjenom kelneru, ustao i otišao iz kafane Tin Ujević.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti