Kao iz horora “Siroče”: Usvojili 6-godišnju djevojčicu, a sada tvrde da je u stvari imala 22 godine i da ih je pokušala ubiti!

Životna priča bračnog para iz Indiane ima sve elemente priče iz horor-filmova

usvoj1

Kristine i Michael Barnett optuženi su da su napustili devetogodišnju usvojenu kćerku u Lafayettu u Indiani i pobjegli u Kanadu.

Njihova životna priča ima sve elemente priče iz horor filmova – par je mislio da će usvojiti preslatku šestogodišnju djevojčicu, međutim, ispostavilo se da je riječ o odrasloj osobi koja se samo prerušila u djevojčicu.

Naime, kako je Kristine (45) rekla za Daily mail, zapravo su žrtve ona i njen suprug, te da je djevojčica koju su usvojili zapravo bila 22-godišnja odrasla žena koja je pokušala da ih ubije. Oni su 2010. godine usvojili djevojčicu rođenu u Ukrajini imena Natalija Grace. Tada im je rečeno da djevojčica ima šest godina.

Ali, u sljedećih godinu dana, tvrdi Kristine, Natalija je pokušala da je gurne na električnu ogradu, sipala joj izbjeljivač u kafu i jednom je pokušala da ih izbode u snu. Kristine tvrdi da je Natalija imala rječnik odrasle osobe, kao i da je imala i menstruaciju.

– Crtala je crteže u kojima je prikazivala kako želi da ubije porodicu i zakopa nas u dvorištu, tvrdi Kristine.

– Stajala bi noću iznad nas, nismo mogli da spavamo, morali smo da sakrijemo sve oštre predmete. Kad sam je uhvatila da stavlja izbjeljivač u moju kafu, rekla mi je da pokušava da me otruje, ispričala je Kristine, koja je dodala da mediji žele da je prikažu kao zlostavljačicu djeteta, ali da Natalija nije dijete.

usvoj2

Nataliju su odveli na pregled kod psihijatra, gdje je on navodno utvrdio da je riječ o osobi starijoj od 14 godina i od suda zatražio izvod iz matične knjige rođenih. Navodno je djevojčica i ljekaru rekla da je starija.

– Doktori su kod nje dijagnostifikovali psihički poremećaj koji imaju samo odrasli ljudi, nikad nije narasla ni centimetra, iskakala je iz automobila u pokretu, razmazivala krv po ogledalima. Nije imala mliječne zube. Radila je sve što ne možete zamisliti da radi dijete, tvrdi.

Sud u Indijani je 2012. godine, tvrdi Kristine, na osnovu ljekarskih nalaza, zaključio da je Natalija zapravo rođena 1989. godine. Ona i suprug su se tada odselili u Kanadu i ostavili Nataliju u stanu u Lafayettu.

Policija je rekla da je djevojčica pune tri godine bila prepuštena sama sebi.

Ali, dokumenti do kojih je došao Daily mail pokazuju da Natalija zapravo jeste djevojčica. Testiranje, kojem je podvrgnuta 2010. godine, pokazalo je da je ona tada imala osam godina, a policija je zaključila da je bila dijete kad su je napustili. Takođe, djevojčica je niska rastom, zbog čega se teže i kreće.

– Michael Barnett je priznao da je Kristine nagovarala djevojčicu da govori da je starija nego što jeste, stoji u policijskom izvještaju.

Michael i Kristine su uhapšeni, ali su pušteni uz kauciju.

Prije ovog događaja, oni su bili “roditelji za primjer”, piše Daily mail. Podigli su dva dječaka, od kojih je jednom s dvije godine dijagnostifikovan autizam. On je već s 15 godina studirao fiziku na prestižnom univerzitetu, a s 12 je objavio prvi naučni rad, navodi su ovog lista.

Inače, priča iz indiane neodoljivo podsjeća na radnju američkog horor-filma “Siroče”, u kojem se bračni par, nakon što usvoji djevojčicu iz sirotišta, suočava za nizom zastrašujućih i bizarnih situacija, koje prouzrokuje upravo usvojena djevojčica. Na kraju se ispostavi da je djevojčica, zapravo, žena srednjih godina, prerušena u devetogodišnjakinju, koja pati od hipopituitarizma, rijetkog hormonalnog poremećaja. Još kao djevojčica je bila jedna od najtežih psihijatrijskih slučajeva, a čak je i odgovorna za sedam ubistava.

Izvor: oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti