Kako muškarci vide savršenu ženu a žene savršenog muškarca!

Jedno od najčešćih, ali i najzanimljivijh pitanja jest kako izgleda savršeno tijelo

woman1

Savršeno lice i tijelo nisu rezultat samo dobre genetike i napornog rada, već dobar dio ovisi i o brojevima. Barem tako tvrde naučnici. Tako je najprivlačnija ženska figura kojoj se struk i stražnjica “sijeku” pod uglom od 45 stepeni. Iako možda zvuči čudno, uporište za tu teoriju nalaze u našoj istoriji, kad se za žene sa zaobljenijom stražnjicom vjerovalo da će se lakše kretati tokom trudnoće.

Osim toga, kod žena koje se smatraju atraktivnima dužina lica iznosi 1,5 puta širine lica. Razlog za to je činjenica da tokom puberteta donji dio lica muškaraca raste brže od ostatka zbog testosterona. Žene imaju manji razmak između usta i vrha brade, pa se smatra da su “dobar izvor estrogena”. Iako naše oči ne mijenjaju veličinu tokom odrastanja, žene naizgled imaju veće oči od muškaraca jer im glave ne rastu značajnije tokom puberteta. Žene velikih očiju smatraju se privlačnijima jer izgledaju mlađe i plodnije. Važna je i udaljenost između očiju, a žene s većom udaljenošću smatraju se ljepšima. Dobra je vijest da je “normalna” ženska figura najprivlačnija, vjerovatno zbog toga što izgleda zdravijom i sposobnijom iznijeti trudnoću. Studije su pokazale da muškarci najprivlačnijima smatraju tijela s indeksom tjelesne masnoće od 20 do 21.

Fit young woman exercising at gym

Struk nije jedini kriterij ženske privlačnosti, važan je i omjer stražnjice i struka. Idealan omjer između struka i bokova je 0.7, pokazao je niz studija provedenih širom svijeta.

Da, čak i savršeni smiješak ima svoju formulu. Za početak, savršena usta nisu šira od polovine lice. Kod prosječne žene usta su duga između četiri i pet centimetara te debela između jednog i dva centimetra. Savršen oblik je simetričan i u obliku luka, što se smatra znakom visokih razina estrogena. Za savršeni osmijeh važno je da su dva prednja zuba u obliku pravougaonika.

Dok se oko veličine grudi i dalje vode sporovi, naučnici se slažu da postoji idealan oblik. Tako bi 45 posto grudi trebalo biti iznad bradavice, tvrdi hirurg Patrick Malluci iz Londona. Grudi bi trebale “stršati” pod uglom od 20 stepeni. Čak 87 posto muškaraca izabralo je grudi s omjerom 45:55.  To je oblik grudi koji žene imaju u tinejdžerskim godinama.  Guza mora biti zakrivljena u odnosu na kičmu pod uglom of 45,5 stepeni.

amanda

Mnoge žene žive u zabludi kada vjeruju da baš u svakom trenutku trebaju izgledati savršeno kako bi muškarcima bile privlačne. Ono što one smatraju svojim manama, njima je jednostavno neodoljivo. Ovo muškarci vole.  Razbarušena kosa – iako se mnoge žene trude postići savršenu frizuru, muškarcima se ipak najviše sviđaju one prirodne, razbarušene. Žene sa savršenim frizurama djeluju im nekako umjetno i hladno. Lice bez šminke – muškarci jednostavno ne vole kada poljube ženu, a ruž se razmrlja po licu. Više vole ljubiti one koje nemaju šminku ili je imaju vrlo malo. Zaobljen trbuh – ne žude baš svi muškarci za ženama vrlo tankog struka i posve ravnog trbuha. Mnogima je neodoljivo vidjeti zaobljen, pomalo mekan ženski trbuščić. Neki su čak priznali kako im je to seksi. Marilyn Monroe je znala govoriti da je žena bez trbuha kao kuća bez balkona. Bore na licu – koliko god ih žene pokušavale prikriti, muškarcima je jako zanimljivo na njima vidjeti pokoju boru. To im je neodoljivo privlačno. One su pokazatelj životnog iskustva, zrelosti i mudrosti.

Dobar apetit – žene koje su previše opsjednute svojom prehranom i dijetama, muškarcima nisu toliko privlačne. Žena koja pred muškarcem ima zdrav apetit i jede bez srama, pokazuje koliko je jaka i sigurna u sebe, i ne mari za tuđe mišljenje – a muškarci takve žene vole. Naočale – seksi, seksi, seksi – rekli bi mnogi muškarci koji češće primijete žene s naočalama od onih koje ih nemaju. Žene s naočalama ih intrigiraju –djeluju im izazovno, nezavisne su, sigurne u sebe i inteligentne. Tragovi bikinija – nakon sunčanja na plaži, žene bi bile najsretnije da je baš svaki dio njihovih tijela dobio boju. Ali, to uglavnom nije tako jer obrisi bikinija se ocrtavaju. Međutim, muškarcima to ni najmanje ne smeta, čak im je vrlo seksipilno. Maksi suknje – muškarci vole kada na ženi ne mogu vidjeti baš sve dijelove tijela odjednom. To intrigira njihovu maštu i upravo zato su im suknje i haljine duge do gležnja vrlo zanimljive za vidjeti. Ako su još uz to napravljene od lepršavog materijala, dojam je još snažniji. Bosa ženska stopala – muškarcima su ona jednostavno neodoljiva, nestvarno seksipilna. Neki će čak prije pogledati stopala nego dekolte ili noge.

Izvor: zgubidan.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti