Kako danas izgleda seks simbol 80-tih: Samantha Fox (51) se potpuno promijenila (FOTO)

sam1

Samantha Fox je u aprilu ove godine proslavila svoj 51. rođendan, ali osim toga seks simbol osamdesetih se sjeća još jednog događaja od prije 30 i kusur godina.

Naime, prije više od 3 decenije (kako to sad puno zvuči!), u julu 1986. izašao je njezin debitantski album ‘Touch Me’. Album ju je proslavio i doveo u red najprepoznatljivijih lica sa naslovnica tabloida.

Fox je popularnost stekla zahvaljujući britanskim novinama The Sun koje su objavljivale njezine fotografije početkom osamdesetih, a tri godine zaredom izabrana je za djevojku godine.

Rođena u londonskom East Endu 1966., Fox je preko noći postala senzacijom nakon fotografisanja u toplesu za slavnu treću stranicu britanskog tabloida Sun. Imala je samo 16 godina. U današnje vrijem ovo bi bio prvorazredan skandal.

Godine 2008. Sun ju je proglasio i ‘naj djevojkom svih vremena’. Samantha Fox, međutim, više nije djevojka i potpuno se promijenila. Još uvijek se objavljuju kompilacije i reizdanja njezinih hitova. Što se tiče njezinog privatnog života, Fox je bila u vezama i s muškarcima i sa ženama, a 2003. godine je objavila da je zaljubljena u svoju menadžerku Myru Stratton. Od onda su bile u vezi, no Myra je preminula prije dvije godine nakon duge borbe s karcinomom.

Evo kako danas izgleda nekadašnja seks bomba …

sam2

Visoka samo 153 cm, Fox nikad nije bila idealna za modne piste. No fotogenična tinejdžerka koja se mogla podičiti mjerama 90-60-90 (i to bez hirurških intervencija) ubrzo je postala uspješan profesionalni model i snimala duplericu za duplericom. Na njezinim službenim web stranicama navodi se kako je, uz princezu Dianu i Margaret Thatcher, bila “najfotografisanija žena u Britaniji”.

Fox je uvijek bila poznatija po svojoj figuri nego po muzičkom talentu, no dok njezina muzika nije imala neku vrijednost njezine su se ploče prodavale kao lude. Unatoč tome što je britanski Channel Four uvrstio njezin debitantski album Touch Me (1986.) u listu “100 najgorih pop ploča svih vremena”, naslovna pjesma je i danas disco klasik. Dosegla je top-pet u Americi i bila jednom od njezinih mnogih Top Ten hitova u Velikoj Britaniji i SAD-u. Touch Me je jedan od njezina četiri albuma koji se popeo na vrhove ljestvica u 15 zemalja.

Samanthina slava dosegla je svjetske razmjere i slijedile su turneje širom Evrope, Australije, Izraela, Južne Amerike i Azije. U Indiji je nastupala pred oko 70 000 ljudi u tri grada, oborivši rekord koji je dotad držao Bruce Springsteen. O sebi kaže da je “prva zapadnjakinja koja se pojavila u Bollywoodskom filmu”, čak je dobila nagradu od Majke Tereze.

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti