IZREŠETAN U STANU: Istraživač bio na PRAGU ZNAČAJNOG OTKRIĆA o korona virusu

Bio je izvanredan mentor i uspješan naučnik, koautor više od 30 studija

liu

Medicinski istraživač Bing Liu (37), koji je navodno bio “na pragu veoma značajnog” otkrića u vezi s korona virusom, nađen je mrtav prošlog vikenda u Pennsylvaniji.

Kako je saopštila Uprava za sudsku medicinu Okruga Alegeni, beživotno tijelo nađeno je u subotu u njegovom domu u Rossu, sjeverno od Pittsburgha, a pogođen je iz vatrenog oružja u glavu u vrat, grudi i noge.

Sat nakon što je nađeno njegovo tijelo, u kolima oko kilometar dalje nađeno je i tijelo muškarca po imenu Hao Gu (46).

Policijski inspektor opštine Ross, izjavio je da se pretpostavlja “da su muškarci bili međusobno povezani”. Motiv ubistva je za sada nepoznat, kao i odnos između dvojice muškaraca, navodi Yahoo.com.

Kako prenosi triblive.com, pozivajući se na policiju u Rossu, vjerovatno je riječ o ubistvu i samoubistvu. Policija sumnja da je Liua ubio Hao Gu (46) iz Pittsburgha, koji je potom izvršio samoubistvo tako što je sebi pucao u glavu, ali još nije objavljeno zvanično saopštenje.

– Muškarci su se poznavali. Indicije navode na zaključak da je muškarac iz kola pucao i ubio muškarca u kući, a zatim sjeo u automobil i oduzeo sebi život – rekli su iz policije.

Liu, koji je doktorirao računarske nauke na Nacionalnom univerzitetu Singapura, bio je naučni saradnik Univerziteta “Carnegie Mellon”, prije nego što je postao naučnik-saradnik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pittsburghu.

U saopštenju univerziteta navodi se da je bio izvanredan mentor i uspješan naučnik, koji je bio koautor više od 30 studija, pri čemu mu je specijalnost bila sistemska biologija.

– Bing je bio na pragu veoma značajnog otkrića za razumijevanje ćelijskih mehanizama na kojima se zasnivaju infekcija virusom SARS-CoV-2 i komplikacije povezane s njom. Potrudićemo se da završimo ono što je započeo kako bismo odali priznanje njegovom izvanrednom radu na polju nauke – navodi se u saopštenju univerziteta.

Izvor: kutaknet.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti