ISTORIJSKE MISTERIJE: Kakva je bila Lemurija, civilizacija prije Atlantide? Čudan izgled ljudi …

Istorija ljudske civilizacije puna je tajni i misterija. Neka pitanja će, najvjerovatnije, dugo ostati bez odgovora. Jedno od pitanja, na primjer, jeste: da li je naše društvo prva civilizacija na planeti?

Možda su inteligentne civilizacije već postojale prije nas, pa su takođe uspjele da prođu kroz svoje faze razvoja? Najčešće se takvo razmišljanje obično pripisuje sferi mitova i legendi, kao što je slučaj sa Atlantidom. Međutim, ispostavilo se da je postojala još jedna civilizacija i prije Atlantide.

Kakvi su bili ti prvi ljudi?

Lemurija je drevna zemlja koja je istovremeno bila i kontinent i koja je nestala sa površine Zemlje kao rezultat prirodnih katastrofa.

Država ima drugo ime – Mu. Generalno je prihvaćeno da je ovo prva, s hipotetičkog gledišta, razumna civilizacija na našoj planeti, međutim, trenutno nema naučne potvrde o stvarnom postojanju ove zemlje.

Interesovanje za ovu zemlju nastalo je još u 19. vijeku. Tada se pojavila hipoteza da između Indije, Australije i ostrva Madagaskar postoji kontinent koji povezuje ove geografske tačke.

Ova pretpostavka nastala je zbog činjenice da su iznenađujuće slične životinje, poput lemura i drugih, pronađene na teritoriji Indije, Australije i Madagaskara.

Lemurija – propadanje civilizacije

Naravno, hipoteza o  prvoj zemaljskoj civilizaciji aktivirala je interesovanje u svjetskoj naučnoj zajednici, kako među naučnicima, tako i u glavama običnih ljudi.

Djela i tekstovi o Lemuriji mogu se naći među istoričarima, geografima, biolozima, filozofima, piscima, pa čak i vidovnjacima. Neki naučnici se čak ne slažu oko lokacije zemlje Mu – pojedinci sugerišu da je Lemurija nastala u Južnoj Americi.

Hipoteza o uništenju kopnene civilizacije svodi se na sljedeće. Zemlja Lemurijaca uništena je vulkanskim erupcijama, a zbog naknadnog zemljotresa i podzemnih požara, potonula je.

Istorija degradiranja civilizacije dovodi je u vezu sa mitskom Atlantidom, koja je takođe potopljena. Pretpostavlja se da se nestanak Lemurije, dogodio prije oko 700 hiljada godina.

Kako su izgledali Lemurijci?

Najpotpunija i najtačnija slika tadašnjih stanovnika predstavljena je u spisima ruske putnice Helene Blavatske. Po njenom mišljenju, visina stanovnika Lemurije bila je najmanje 8 metara!

Međutim, drugi izvori po pitanju rasta se ne slažu, brojke se razlikuju. Zbog neobičnog dizajna stopala, Lemurijci su mogli da hodaju ne samo naprijed već i unazad. Imali su tri oka – dva na uobičajenim mjestima za ljude, i jedno na potiljku.

Pretpostavljalo se da Lemurijci imaju sposobnost telepatije, to je bio oblik njihove komunikacije. Međutim, vremenom su počeli da gube ovu vještinu.

Prema legendi, Lemurijci se nikada nisu razboljevali, živjeli su bez stresa i mogli su da dožive 100 godina. Neko vjeruje da su Lemurijci, uprkos svom neobičnom izgledu, i dalje pripadali porodici majmuna, ali su vremenom sve više počinjali ličiti na savremene ljude.

Šta kaže nauka?

Savremeni naučnici i istraživači zaista su otkrili ogroman kontinent na dnu Indijskog okeana, koji je, prema hipotetičkim podacima, potopljen prije oko 20 miliona godina. Međutim, na njemu još nije moguće pronaći znakove inteligentne civilizacije.

Neka arheološka otkrića navodno potvrđuju postojanje drevne civilizacije. Ali da li je to bila upravo Lemurija još nije poznato. Tako su, na primjer, u Tihom okeanu, u blizini Karolinskih ostrva, otkrivene ruševine nepoznatog naselja-grada.

Da li je Lemurija postojala u stvarnosti ostaje misterija koju tek treba razriješiti. Stoga sve hipoteze i pretpostavke ostaju, nažalost, na nivou  mitova i legendi.

Izvor: webtribune.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti