IMALA NOĆNU MORU, KAD SE PROBUDILA VIDJELA DA SE TO STVARNO DESILO! Ljekari u ČUDU nakon rendgena njenog stomaka!

Bilo ju je strašno sram, a ljekari nisu mogli da vjeruju šta se dogodilo

gutanje

Vjerena djevojka je sanjala da mora da proguta svoj dizajnerski vjerenički prsten, kako bi se spasila od opasne situacije.

– Sanjala sam vrlo čudnu situaciju s negativcima u jurećem vozu. Kako bih sačuvala svoj vjerenički prsten, progutala sam ga. Čak sam se i probudila u toj situaciji ali mislila sam da sanjam i nastavila spavati. Ujutro sam vidjela da prstena nema na ruci – ispričala je Jenna Evans (29) iz San Diega u svom Facebook statusu.

– Smijali smo se k’o ludi dobrih sat i po, a onda smo odlučili otići ljekaru – dodala je.

Bilo ju je strašno sram, a ljekari nisu mogli da vjeruju šta se dogodilo. Pozvali su cijeli tim i svima je morala ponovno ispričati šta se dogodilo. I dalje ju je bilo sram.

Ljekari su preporučili da je bolje ovaj slučaj ne prepuštati prirodi već prsten izvaditi endoskopijom. Riječ je o zahvatu koji se, između ostalog, koristi i za uklanjanje stranih tijela iz probavnog trakta, a podrazumijeva posmatranje unutrašnjosti tijela endoskopom – posebno konstruisanim instrumentom sa sitnom kamerom na kraju duge i savitljive cijevi, a u tijelo se uvodi putem prirodnih otvora (usta ili anusa).

Prenosimo Jennin status u cjelosti:

– U slučaju da ste propustili, progutala sam svoj vjerenički prsten u snu u noći s utorka na srijedu. Zapravo se sjećam da sam to uradila, ali mislila sam da sanjam pa sam nastavila spavati. U srijedu ujutro, shvatila sam da mi prsten nije na ruci pa sam probudila svog vjerenika i rekla mu da sam progutala vjerenički prsten. Mislim da mi nije povjerovao odmah. Smijali smo se k’o ludi oko sat i po, nazvali moju mamu, smijali se do suza, guglali “gutaju li i drugi odrasli prstenje”, pošto to djeca rade svo vrijeme, ali ispostavilo se da to odrasli rade malo rjeđe.

Otišli smo u hitnu gdje sam im jedva objasnila šta se dogodilo jer sam u isto vrijeme i smijala se i plakala. Doktorka je naručila rendgenski snimak i izgledala je poprilično šokirano kada se vratila s drugim ljekarom i pokazala mi da, da, moj prsten je stvarno u mom trbuhu! Pozvali su gastroenterologa i odlučili da je najbolje NE prepustiti stvari prirodi. (Hvala Bogu).

Prije nego sam otišla, preporučila mi je i da posjetim stručnjaka za spavanje. Otišla sam gastroenterologu pa sam cijeloj novoj grupi ljekara i sestara morala objasniti da, da, progutala sam svoj vjerenički prsten. U tom trenutku sam ga definitivno već počela osjećati u sebi jer me počelo boljeti i postajala sam nervozna. Odlučili su se za gornju endoskopiju i objasnili mi da se ne brinem, da to nije strašno, ali da me mole da potpišem formulare u slučaju da ipak umrem. Plakala sam jako jer bih bila TAKO LJUTA da umrem.

Čekala sam dugo za taj vjerenički prsten i kvragu, UDAĆU SE! Dali su mi anesteziju i u trenutku dok sam osjećala talas topline i ošamućenosti rekla sam doktorima: Mom vjereniku bi se ovo svidjelo. Sve je prošlo odlično, pronašli su prsten u mojim crijevima, izvadili ga i dali ga Bobiju, ne meni. No ispostavilo se da ne podnosim anesteziju najbolje jer sam se probudila u histeričnom plaču i bila potpuno neuračunljiva.

Dali su mi popis šta smijem da jedem (supu, krekere, lagane sendviče, jogurt i sl.).

Tražila sam svoj prsten, ali rekao je “ne”. Konačno mi je vratio prsten ovo jutro – obećala sam da ga neću više gutati, i dalje se planiramo vjenčati i sve je u redu. Update – za sve znatiželjne, sanjala sam da smo nas dvoje u vrlo sumnjivoj situaciji u jurećem vozu i negativcima. Inače imam vrlo uzbudljive i živopisne snove. Rekao mi je da moram progutati prsten da ga zaštitim pa sam ga skinula, stavila u usta i progutala. U tom trenutku sam shvatila šta sam učinila. Pretpostavila sam da je to san, jer KO ZAISTA GUTA SVOJ VJERENIČKI PRSTEN, pa sam zaspala nazad. Takođe, nisam pojma imala da će to postati viralno pa vas molim – budite ljubazni. Nisam to učinila namjerno i ne želim promeniti svijet, samo dijelim smiješnu priču i nadam se da ćete se dobro nasmijati. Prsten je napravila Simone Jewelry Designs u Houstonu tako predivno da ga možete pojesti. Ali nemojte – vjerujte mi na riječ.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti