Snimak američke vojske otkrio vanzemaljsku pojavu, Pentagon o svemu šuti (VIDEO)

U izvještaju je navedeno i kako se takve letjelice osim po vazduhu mogu kretati velikom brzinom i kroz vodu kako bi ostale neprimijećene.

Posjećuju li vanzemaljci zaista Zemlju i zašto se ne jave kad su već tu? To su pitanja na koja entuzijasti, ali i naučnici, već godinama traže odgovor. Maštu i nadu, s vremena na vrijeme, pobude im i snimke američkog vazduhoplovstva koje prikazuju neidentifikovane letjelice ili objekte i bliske susrete vojnih pilota s njima. Da u američkoj vojsci ozbiljno shvataju takve susrete, govori i činjenica kako je Ministarstvo odbrane osnovalo radnu grupu kojoj je jedini zadatak proučavati neidentifikovane vazdušne fenomene.

Tako su veliku pažnju izazvala dva povjerljiva izvještaja Pentagona u kojima se spominju “neidentifikovani leteći objekti”, ali i fotografija neobičnog objekta iznad Atlantskog okeana. Izvještaji su objavljeni 2018. i 2019. godine, a da uopšte postoje, otkrio je The Debrief na temelju razgovora s brojnim kontaktima u obavještajnoj zajednici. U jednom od izvještaja nalazi se i fotografija koja prikazuje neidentifikovani objekat kako izranja iz okeana i leti prema nebu nevjerovatnom brzinom. Fotografija, na kojoj se vidi neidentifikovani srebreni predmet oblika kocke, snimljena je iz kokpita F/A-18 borbenog aviona. Stručnjaci koji su vidjeli fotografiju ističu kako predmet podsjeća na GPS transponder koji se zna ispuštati u atmosferu kako bi se pratile vremenske pojave poput uragana. No transponder, koji je zapravo sonda, ne može se kretati takvim brzinama kakve se opisuju u izvještaju.

Izvještaj iz 2018. godine navodno navodi i detaljne opise prethodnih susreta vojnih pilota s neidentifikovanim objektima, ali i priznanje da ne znaju otkud su se ti objekti stvorili. U pravoj maniri vojske navodi se i cijeli niz mogućih logičnih objašnjenja, ali i napomena kako se u nekim slučajevima možda zaista radi o tehnologiji koju nisu napravili ljudi. Drugi izvještaj sadrži “izuzetno jasnu” fotografiju neidentifikovanog trougaonog oblika koji podsjeća na letjelicu, a koji je izletio iz okeana i prošao ispred vojnog aviona. U izvještaju je navedeno i kako se takve letjelice osim po vazduhu mogu kretati velikom brzinom i kroz vodu kako bi ostale neprimijećene.

Iako su ti izvještaji povjerljivi i njihov tačan sadržaj nije dospio u javnost, pokazuju kako američka vojska ozbiljno shvata susrete s nepoznatim letjelicama te je spremna istraživati ih i više nego što otkriva javnosti. Britanski stručnjak za NLO-e, s kojim je kontaktirao Daily Mail, istaknuo je kako je američki predsjednik na odlasku Donald Trump u nekoliko navrata spominjao kako zna neku veliku tajnu o NLO-ima koju bi mogao otkriti. Možda da su vanzemaljci već među nama?

Izvor:vecernji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti