Film “Balada o Pišonji i Žugi” ove godine u kinima (VIDEO)

pz1

Snimanje dugometražnog igranog filma i TV serije o likovima iz legendarne pjesme Zabranjenog pušenja, Pišonji i Žugi, počelo je prošlog ljeta u Sarajevu.

Reditelji filma “Balada o Pišonji i Žugi” su Jasmin Duraković i Davor Sučić, svima poznatiji kao Sejo Sexon. Sejo osim što je autor spomenute pjesme, takođe je uz beogradskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića zadužen i za scenario.

Snimanje će se nastaviti u aprilu i maju 2016. godine, tokom koje će film biti u potpunosti realizovan.

Hrvatsko audiovizualno veće (HAVC) odobrilo je 1.012.000,00 kuna za poticanje proizvodnje koprodukcija s manjinskim udjelom, kako navodi Jutarnji.hr. Od toga je 520 000 kuna dodijeljeno “Baladi o Pišonji i Žugi”, iza koga stoji bosanskohercegovačka producentska kuća DEPO uz koprodukciju hrvatske producentske kuće Fokus.

Osim što će se radnja filma pozabaviti sudbinom Pišonje i Žuge, ‘dvojice vjernih drugova’ iz Sarajeva, film će pokriti još poznatih pjesama Zabranjenog pušenja. One će uz stvari benda Letu štuke biti glavna baza muzičke podloge ovog rada.

Takođe, Dado Džihan, koji je između ostalog par godina svirao i klavijature u Zabranjenom pušenju, biće zaslužan i za neke od muzičkih tema u filmu.

Izvor: rockomotiva.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti