Evo kako vaše TIJELO zna da ste pronašli IDEALNOG partnera

Mnogi su prestali da maštaju o “savršenom partneru” , ali to nikako ne znači da na ovom svijetu ne postoje osobe koje nam više odgovaraju od drugih – a naše tijelo nepogrešivo može da nam ih otkrije.

perf

Upoznali ste nekoga novog i osjećate kao da je cijeli svijet stao. Da li je za tu nevjerovatnu hemiju odgovoran sjaj u oku, smisao za humor ili seksi tijelo?

Žao nam je što moramo da vam kažemo, u pitanju nije nijedna od tih stvari. Jedna od pravih tajni nevjerovatne privlačnosti je nešto mnogo manje seksi – sudeći po studiji objavljenoj u žurnalu “Priroda” – u pitanju su naši geni.

Svi ljudi imaju svoj jedinstven leukocit antigen kompleks, koji pomaže imunom sistemu da pravi razliku između svojih ćelija i neželjenih virusa i bakterija. Ali ovaj kompleks ima i jako važnu ulogu kada je privlačnost u pitanju.

Istraživači su otkrili da je partner sa drugačijim kompleksom u “direktnoj korelaciji sa seksualnošću i željom da se razmnožavamo”.

Ovo znači da naši geni određuju koliko zaista želimo da budemo sa nekim.

Čini se da se suprotnosti ipak privlače.

Ovo takođe može da nam objasni i zašto osobe koje nam se sviđaju mirišu tako dobro.

Osobe koje su u vezi sa nekim ko ima potpuno različit leukocit antigen kompleks tvrde da ta osoba miriše mnogo bolje nego ostale.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti