EKSKLUZIVNO: Čovjek sa NBA logoa uvodi Divca u ‘Kuću slavnih’!

Velika čast pripala je Divcu

divac2

Vlade Divac će uskoro biti zvanično uveden u Kuću slavnih u Springfieldu, a poznato je i ko će imati priliku da ga uvrsti u elitno društvo.

Izbor je pao na Jerry Westa, legendu NBA lige koja krasi čuveni logo najjačeg svjetskog košarkaškog takmičenja! Takav izbor ne treba da čudi, Vlade je to između redova najavio i kada je davao intervju u aprilu čim je objelodanjeno da ulazi u “Hall of fame”. West je bio prvi kog je Vlade spomenuo kao zaslužnog za prelazak “preko bare”, a sada je preostalo samo da 81-godišnja legenda potvrdi da može da uveliča ceremoniju svog nekadašnjeg pika.

– Nisam mogao ni da pretpostavim, ali Jerry West koji me je tada izabrao očigledno jeste. Baš onako kako je i Greg Popovich imao viziju sa Žarkom Paspaljem ili nekim drugim igračima koji su u to vreme pravili dobre karijere. Više od 20 posto igrača u NBA ligi su internacionalni igrači, a za njih je potrebna preporuka ili vizija. Lakersi su bili najzaslužniji za ovakav moj uspjeh. West me je izabrao na draftu, ali je cijeli klub zaslužan za ono što sam napravio. Hvala Pattu Reileyju koji je tada bio trener Los Angelesa, dao mi je priliku da se dokažem – rekao je tada Divac, a West je često umio da istakne njegov uticaj na igru u Americi.

– Vlade je sjajan čovjek i veliki igrač, jedan od najboljih stranaca u NBA ligi, a sigurno igrač iz inostranstva koji je imao najviše uticaja na ligu. Divac mi je često preporučivao da obiđem vašu zemlju, a sada i sam mogu da se uvjerim u vaše gostoprimstvo – rekao je West 2003. kada je boravio u Srbiji.

West iza sebe ima sjajnu igračku, trenersku i funkcionersku karijeru, cijelu igračku karijeru proveo je u Lakersima, 12 puta je bio u prvoj ili drugoj petorci NBA od 1960. do 1974, njegova silueta se nalazi na logou NBA, a za 50. godišnjicu lige, bio je među 50 izabranih najboljih igrača NBA.

Ceremonijal će se održati od 5. do 7. septembra u Springfieldu.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti