Dubioza K. – danas u 17h : Mi sa gitarama, a vi sa pištaljkama

Članovi benda Dubioza kolektiv danas su na društvenim mrežama najavili nastup ispred Doma mladih, podijelivši i saopćenje Plenuma građana i građanki Sarajeva pod nazivom ‘Vratite nam naše!‘ o peticiji za vraćanje Doma mladih građanima i građankama Sarajeva, koju je dosad potpisalo preko 70 osoba iz javnog života.

”Vidimo se ispred Doma mladih u Sarajevu u 17:00! Mi ćemo ponijeti gitare, a vi bilo šta što proizvodi buku (pištaljke, šerpe i slično)! Let’s make some noise!”, napisali su momci na Facebooku i Twitteru.

Demonstracije su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nastavljene i danas, a građani izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nedopuštanja održavanja Plenuma u glavnoj sali Doma mladih na Skenderiji.

”Pozivamo vlasti da građankama i građanima Sarajeva vrate ono što je njihovo – javni prostor Doma mladih Skenderija. Smatramo da je krajnje vrijeme da izađu pred Plenum i podnesu izvještaj o onom što su uradili na osnovu zahtjeva koji su im upućeni”, poručuju članovi Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Momci iz Dubioze su, podsjećamo, nedavno, u znak solidarnosti s bh. građanima, otkazali sve komercijalne koncerte u BiH do daljnjeg, sve dok traju protesti.

Integralni članak pročitajte na: http://radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti