Dok svi zatvaraju objekte, njima zbog korone posao neočekivano procvjetao

Dok je odrastala u Lakewoodu, Brenna Coogle često je kao dijete išla u Paramount Drive-In, kino na otvorenom u kojem se film pratio iz automobila, no od tada je prošlo oko 30 godina.

drivein

U utorak naveče posjetila ga je prvi put u nekoliko desetljeća kako bi pogledala Onward, studija Pixar Animation, s devetogodišnjim sinom i prijateljima.

Prije početka filma Coogle je stajala pokraj svoga automobila pod tamnim nebom i razmišljala koliko je koronavirus promijenio njezin svakodnevni život. Zbog pandemije joj se čini da više ne može ići na većinu mjesta među kojima u kinodvoranu pa joj je trebala razbibriga.

“Tako smo drugog dana škole u kući bili svi na hrpi i to je bio način da izađemo, a da ipak ostanemo daleko od drugih ljudi, ali izvan svoje kuće”, kaže Coogle.

Na drive-in kina već se dugo gleda kao na nešto zastarjelo što možda treba posjetiti tek ponekad, ako i toliko.

Sada, pak, neka od 305 drive-in kina u zemlji imaju novi život uz zatvaranje drugih vidova zabave zbog napora da se održavanjem razmaka među ljudima zaustavi širenje koronavirusa.

Vlasnici drive-in kina u Kaliforniji, Kansasu, Oklahomi i Missouriju kazali su da su i dalje otvoreni, a neki bilježe i porast prometa proteklih dana. Svjesni su propisa o ograničenjima velikih okupljanja i, ako bude od njih zatraženo, zatvorit će vrata.

Prodaja ulaznica u utorak u Paramount Drive-Inu, koji ima dva platna, bila je “najmanje dvostruka” u odnosu na uobičajeni dan, kaže Beau Bianchi, čija je porodica vlasnik kina od 1946.

Ukupno je u kinu bilo 136 automobila i prodano je 320 karata.

Susjedna kinodvorana koja ima ukupno 11 dvorana zatvorena je u nedjelju pa Bianchi očekuje porast interesa za filmove u svom drive-inu.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučio je da se idućih osam sedmica ne održavaju događaji u kojima sudjeluje više od 50 ljudi.

Zbog svoje prirode drive-in kina su u sivoj zoni jer se veliki broj ljudi ne nalazi zbijen na jednom prostoru, nego su u vlastitim vozilima. Vlasnici se pozivaju na dozvole rada drive-through restorana čiji je način pružanja usluge sličan.

U Paramount Drive-Inu jedini kontakt s osobljem bila je kupovina karte u kiosku i predaja karte drugom službeniku koji upućuje na održavanje razmaka među vozilima.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti