Da se*s bude kao na početku veze: 10 zlatnih pravila da oživite strast

Šta možemo da uradimo kada u vezi splasne strast, ali ne i ljubav?

Na početku veze sve pršti od strasti, želje i požude. Seks je na svakodnevnom meniju te ga konzumirate u svakoj prilici, prostoriji, na podu, u kadi, na tavanu … Ali, nažalost, u vezu se često (kod nekih prije, kod nekih kasnije) uvuče stresna svakodnevnica – pa parovi imaju sve manje vremena i volje za najljepšu sporednu stvar na svijetu.

strast

Imamo 10 savjeta kako održati strast na zavidnom nivou:

1. Raščistite sami sam sobom

Šta želim? Na šta se palimo? Za šta imamo volje? Šta želimo jedno od drugog? Važno je razlikovati klišee i stvarnost – i prepustiti se stvarnim željama i potrebama.

2. Solo-seks

Radi to sama. Istražuj svoje tijelo, vidi šta ti najviše odgovara. Ako ćeš imati dovoljno strasti za sebe, ima ćeš i za partnera.

3. Pronađite vremena kako biste nesmetano mogli da uživate jedno u drugome

Ne dozvolite da nedostatak vremena utiče na vaš seksualni život.

4. Razgovarajte

Sjednite jedno nasuprot drugoga i otvoreno razgovarajte. Možda će vam biti lakše kada zajedno kažete svoje želje pa ćete probuditi strast.

5. Promjene

Seks se ne mora događati isključivo u krevetu. Igrajte se uloga – neka on bude neposlušni učenik, a ti stroga učiteljica ili doktor i pacijent. Isprobavajte nove stvari, dogovarajte sastanke za seks, šaljite vruće poruke …

6. Pokažite poštovanje

Prema sebi, kao i prema drugome. To znači da je važno uljepšavati se – i tako se osjećati lijepom.

7. Bez velikih očekivanja

Budite oboje opušteni i bez prevelikih zahtjeva – ne mora svaki seks biti vatromet strasti.

8. Seksualnost nije seks

Dodirivanje druge osobe ne mora uvijek rezultirati seksom. Istražujte međusobno tijela, mazite se, ljubite, lickajte, grickajte. Jedan neka „daje“, drugi neka „prima“ – i obrnuto. Igrajte se!

9. Povremena distanca

Odvojene spavaće sobe ili stanovi ponekad nisu loša stvar kao što zvuči na prvu loptu. Tako se može održati želja za partnerom – nedostajaće ti nakon nekog vremena, a kad opet legnete zajedno u krevet …

10. Seks uprkos stresu

Kad si pod stresom teže je da se opustiš i „prioneš na posao“. Međutim, osjećaj strasti je intenzivniji – jer je nervni sistem već alarmiran.

Izvor: glossy.espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti