Da li se sjećate njega? Radnike iz svoje firme je poslao na Sejšele i kupio im automobile! A onda je uradio nešto još bolje …

On dolazi iz Crne Gore, zove se Radomir Novaković Cakan privatni je poduzetnik, a javnost je za njega prvi put čula kada je nagradio svoje radnike za vjernost, pa je odlučio da im kupi skupocjene automobile, te priuštio ljetovanje na Bahamima i Sejšelima, a da on sam uopšte tamo nije ni išao.

cakan1

Cakan je poznat po tome što radi u crnogorskom primorju u gradu Baru kao općinski funkcioner a svoju poziciju često koristi i da pomogao ljudima kojima je pomoć potrebna.

Kada je riječ o njemu, poznat je i po tome što ima najveći lanac prodavnica sportske opreme kada je u pitanju Crna Gora. Pokazao je da ima zaista veliko srce, pogotovo prema ljudima sa kojima radi, pa mu nikada nije bio problem da nekome pomogne.

Inače, dobio je i nadimak Brat, a poznat je postao svima kada je prije nekih 15 godina odlučio da svoje zaposlenike, njih 14, pošalje na kolektivni godišnji odmor, na Sejšele i Bahame, a nakon toga, rekao je kako su oni to zaslužili. On nije išao s njima.

Po Mediteranu su putovali najluksuznijim kruzerom, dobili su čak i nove automobile, u pitanju su bili golfovi šestice kao i Polo uz koje su dobili i kasko osiguranje.

U Baru ga svi cijene, zato što je pomogao svima, a mnogo utiče i na razvoj ovog grada.

cakan2

Za kraj, još jedna priča o njegovoj dobroti. Jedan radnik je prije nekoliko godina skupljao novac ne bi li otišao na neku utakmicu u Brazil na Svjetsko fudbalsko prvenstvo. Doživio je prvoreazredno iznenađenje kada je Cakan direktno poslao tamo – kupio mu je kartu i platio kompletan put.

Izvor: nostalgicno.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti