ČOVJEK KOJI JE PREVARIO SMRT: Oživljavali su ga šest sati, proglasili mrtvim, a onda …

Nakon šest sati injekcija i neuspjelih pokušaja oživljavanja, doktori su odlučili da više ništa ne mogu da učine. Proglasili su ga mrtvim u 16 sati u subotu, 18. aprila 2009. godine.

joao1

Jedan poštar je “oživio” 21 minut nakon što su ga doktori proglasili mrtvim. Na putu prema mrtvačnici, nakon 6 sati oživljavanja, muškarcu je spontano počela da radi cirkulacija i danas živi sasvim normalno, prenosi Daily Mail.

Joao Araujo (48) je 18. aprila 2009. bio u autu i u trenutku kada je trebalo da ga upali, dobio je napad. Njegova supruga je pokušala da mu pomogne tako što mu je izvukla jezik da se ne bi ugušio. U isto vrijeme, vrisnula je “upomoć” što je čuo komšija koji je odmah pozvao hitnu. Doktori su rekli da je u pitanju srčani udar, te su ga odvezli u kraljevsku bolnicu Gloucester.

Nakon šest sati injekcija i neuspjelih pokušaja oživljavanja, doktori su odlučili da više ništa ne mogu da učine. Aroja su proglasili mrtvim u 16 sati u subotu, 18. aprila 2009. godine.

O smrti su obavijestili njegovu suprugu, koja je potom tužnu vijest javila i njegovim roditeljima u Portugalu.

Doktori nemaju tačno objašnjenje za ono što se poslije toga dogodilo. Sestre su ga vozile iz intenzivne nege u mrtvačnicu kada su primijetile da mu se miče ruka. Vratile su ga na odjeljenje gdje se pokazalo da je još uvijek živ.

U njegovom kartonu stoji da mu se dogodio “spontani povratak cirkulacije”, a Žoao je na odjeljenju za srčane bolesti u bolnici dobio nadimak “čovjek čudo”. Doktori su se bojali da Joao, zbog 21 minuta bez kiseonika, može imati oštećenja mozga.

joao2

Slijedeća tri dana je proveo u komi. Kad se probudio doktori su ga premjestili u zasebnu sobu, ali on je ostao zbunjen i dezorijentisan, neprestano je pritiskao dugme za hitne slučajeve.

Dvije nedjelje kasnije njegovo se stanje čudesno poboljšalo i poslat je u bolnice u Bristolu i Oxfordu, kako bi se utvrdilo šta je uzrokovalo zdravstvene probleme.

Tri nedjelje nakon srčanog udara Joao se vratio na posao i nastavio da živi zdravim načinom života.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti