Bruce Springsteen izdaje svoju prvu knjigu za djecu

Muzičar Bruce Springsteen ulazi i u književne vode pa će tako 4. novembra izdati svoju prvu knjigu za djecu.

Knjiga pod nazivom “Outlaw Pete” temelji se na njegovoj istoimenoj pjesmi, a ilustracije u knjizi je nacrtao Frank Caruso.

Springsteen (65) se ovom knjigom pridružuje Madonni i Keith Richardsu te članovima The Beatlesa, koji su takođe svoj talenat osim muzike pokazali i u dječijoj književnosti.

“Outlaw Pete” je priča o bebi odmetniku koja pljačka banke, a zatim se suočava s krivicom nad svojim lošim djelima, zaplet koji je inspirisao ovog muzičara da 2009. snimi pjesmu istog naziva, koja se pojavila na njegovom albumu “Working On A Dream”.

Priča iz pjesme je pretočena je relativno kratko štivo od 56 stranica sa moralnom porukom za djecu u “narodnom” američkom stilu, pristup koji će zadovoljiti i Springsteena ljubitelje njegove muzike jer sadrži i razmišljanja o vrijednostima američkog morala i kulture.

Izdavačka kuća kaže da se u ovoj priči Springsteen oslanja na iskustva iz svoga djetinjstva, kada je čitao o doživljajima hrabrog Cowboy Billa te se zaljubio u legendu o Divljem zapadu, što ga je navelo da zavoli filmove režisera Johna Forda, djela kantautora Pete Seegera, meksičku muziku i izvornu američku umjetnost.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti