BRAĆA BLIZANCI SU SE OŽENILI SESTRAMA BLIZNAKINJAMA: A kad im tek vidite djecu … (FOTO)

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odijelima i vjenčanicama. Slike sa njihovih vjenčanja obišle su svijet

tw1

Priča počinje u Ohaju 1998. godine, u baru su sjedile dvije sestre bliznakinje, jednojajčane, a onda su im prišla – dva brata blizanca, jednojajčana.

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odijelima i vjenčanicama. Fotografija sa njihovog vjenčanja dospjela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet.

Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živjeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svijet počela da dolaze i djeca.

tw2

Prvo su Dajen i Kreg postali roditelji i, vjerovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizance i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču čini još nevjerovatnijom!

Nedugo potom, i Mark i Darlin su postali roditelji dvije bliznakinje (ovaj put su djeca bila dvojajčani blizanci), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

tw3

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priči leži u činjenici da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena. Evo kako izgledaju:

tw4

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dvije potpuno simetrične porodice, međutim, to je, naravno, nemoguće, pošto je fizički izgled kod čovjeka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu naslijeđivanja mogu biti preskočeni (naslijeđeni od pradjeda i prabake, na primjer).

Bez obzira na to, za ovu porodicu se može reći da je jedinstvena u svijetu!

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti