Bivši fudbaleri Čelika i Slobode, navijači i gledaoci u zajedničkoj humanoj misiji

U periodu od sedam dana, odigrane su dvije utakmice humanitarnog karaktera, čiji su glavni protagonisti bili bivši fudbaleri tuzlanske Slobode i zeničkog Čelika. Njima su se pridružili i navijači, poznati Robijaši i Fukare. Prije sedam dana meč u humane svrhe odigran je u zeničkoj Areni, a u utorak naveče domaćini su bili Tuzlaci.

Susret se igrao u maloj dvorani tuzlanskog Mejdana. Treba reći da je sve bilo spram očekivanja i da su posjeta i atmosfera bile više nego dobre. Ovom prilikom od prodaje ulaznica je prikupljeno oko 1.500 KM, a cijeli prihod je namijenjen štićenicima iz Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli. Novac će biti utrošen na kupovinu dječijih paketića u povodu novogodišnjih praznika. Tuzlaci su znali prepoznati značaj ove akcije,  te je utakmici prisustvovalo oko 800 gledalaca.

Prvi su na teren izašli predstavnici dvije popularne navijačke grupe: Fukare i Robijaši. Nakon borbenije i za nijansu bolje igre, slavile su Fukare sa 5:3 (2:0), a golove su postigli: Jasmin Paočić i Ademir Jaganjac – po dva gola, te Damir Vastić jedan. Poraz Robijaša ublažili su Vladan Popović, Jasmin Baručija, te s “penala” golman Šaban Aganović. U glavnoj utakmici večri, gosti iz Zenice, veterani Čelika, revanširali su se Tuzlacima za poraz kod kuće. Slavili su sa 7:5 (2:2)

furo

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti