Bermudski trougao: Pojavio se brod koji je nestao prije 100 godina …

Bermudski trougao ne treba nikakav uvod. Ako ste ikada pročitali bilo šta o najvećim neriješenim tajnama na svijetu, siguran sam da će Bermudski trougao biti na vrhu tog popisa!

bermuda

Poznat je kao tajanstveni usisnik bilo čega i svega što dolazi u njegovo područje. Od avionskih letova do brodova, sve je izgubilo put ovdje. No ono što se dogodilo nedavno moglo bi biti samo prokletstvo za ovo zastrašujuće mjesto.

A dogodilo se nešto po čemu ovaj trougao zaista nije poznat. Nestali brod se ponovno pojavio misteriozno i – iz ničega.

Kubanska obalna straža saopštila je kako su presreli brod koji se kretao prema kubanskoj obali, a za kog se pretpostavlja da je bio SS Cotopaxi, koji je nestao u decembru 1925. godine i od tada je povezan s legendom Bermudskog trougla.

Ovaj je brod prvi put uočen blizu ograničene vojne zone, zapadno od Havane od strane kubanskih vlasti.

Potpredsjednik Vijeća ministara, general Abelardo Colome, najavio je da će kubanske vlasti provesti temeljitu istragu kako bi razjasnile  pojavljivanje ovog broda.

Nakon ovog incidenta, naučnici su već uzbuđeni zbog najave novih istraživanja koja će provesti u tom području.

brod

Premda je na području Bermudskog trougla bilo zabilježenih nestanaka brodova još od početka 19. stoljeća (USS InsurgentUSS PickeringRosalieMary Celeste itd.), jedan od prvih nestanaka u novom dobu zabilježen je 1918. godine kada je nestao USS Cyclops, jedan od najvećih brodova tog doba. Brod je bio 154 metra dug i težak 14.500 tona, a nestao je na putu s Barbadosa prema Norfolku.

Jedan od najvećih misterioznih nestanaka dogodio se u decembru 1945. godine kada je let broj 19, sa pet najsavremenijih vojnih aviona TBM Avengers i 14 članova posade, nestao na tom području. Vođa leta bio je poručnik Charles C. Taylor. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.

Godine 1948. nestaje DC-3 s 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster s 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po službenim podacima dogodio se 1963. godine kada je nestao tanker Marine Sulphur Queen s 39 osoba.

U proteklih 60 godina, na tom su području također nestali: avion Star Tiger 1948., Britanski transporter York 1952., mornarički Super Constellationa 1954., amfibijski patrolni bombarder Martin Marlin 1956., civilni teretni avion 1966., dva Stratotankera 1963, Sting 27 1971., tanker Sylvia L. Ossa 1976. U tim nestancima živote je vjerovatno izgubilo više od 200 ljudi.

Izvor: zgubidan.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti