ARHEOLOZI ZBUNJENI: VANZEMALJCI su koristili OVO mjesto kao aerodrom, a onda ga UNIŠTILI?

Granitni megaliti imaju savršeno precizne linije u lokalitetu Puma Punku koji do danas navodi arheologe na zaključak da pripadaju tuđoj civilizaciji.

Kako je moguće da narod koji nikada nije izumio oruđe može da granitno kamenje teško stotine tona sječe savršeno pravim linijama u obliku latiničnog slova “H”? To se arheolozi pitaju do danas.

Megaliti pronađeni u Boliviji u mJestu Puma Punku spadaju među najveće na svijetu. Riječ je o granitnom kamenju i svaki je težak tonu! Arheolozi se do danas pitaju kako je Puma Punku izgledao, čemu je služio i zašto je kompletno uništen?

Jedno je sigurno – Puma Punku je star, bar, dva milenijuma iako čuveni arheolog Artur Poznanski smatra da je star najmanje 50.000 godina! On, takođe, vjeruje da ovaj lokalitet ima veze sa – zvijezdama.

– Možda nikada nećemo otkriti koliko je Puma Punku star, ali je važnije pitanje čemu je služio – kaže Philip Coppens, autor knjige “Pitanje drevnih vanzemaljaca”.

Naime, teško granitno kamenje je sječeno savršenim linijama u obliku slova H. Zvanična arheologija vjeruje da je kamen sječen ručno. Međutim, riječ je o preciznim linijama, savršenim uglovima i perfektnim kockama kojima je probušeno kamenje visoko po 25 metara.

– Ko god je ovo gradio morao je da ima plan, logistiku i naprednu tehnologiju – kaže Brian Forster, autor knjige “Enigma Tiwanaku i Puma Punku”.

Međutim, kako god bila izgrađena, najveće je pitanje čemu je služila Puma Punku? Teorija “arheologa drevnih vanzemaljaca” daje jednostavan odgovor – gradili su vanzemaljci, a korištena je kao svojevrstan aerodrom.

– Kada se blokovi poredaju u savršenom redu dolazi se do lansirne rampe za letjelice, a zlatni nakit pronađen u Bogoti u obliku aviona savršeno se uklapa u ovaj svojevrsni aerodrom – kaže Forester.

Međutim, najzanimljivija činjenica vezana za ovaj lokalitet je da je Puma Punku namjerno uništen! Kompletno je prekriven blatom, a stijene diorita su smrskane do sitnih kamenčića. To je moglo da se dogodi samo u slučaju stravične eksplozije.

– Puma Punku je svjesno uništen i velike su indicije da je to uradio meteor ili namjerna eksplozija, što još više potvrđuje teoriju da su drevni vanzemaljci koristili ovo mjesto kao bazu za letjelice, a onda je napušten i namjerno uništen – smatra Coppens.

Zanimljivo je da mnogi stari mitovi u raznim kulturama pričaju o “zvjezdanim ratovima”, a najpoznatiji je ep o Ramajani i Mahapharati.

Izvor: magazin.novosti.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti