Američki pilot poginuo slijedeći navodni NLO 1948.

Pilot Thomas Mantell imao je veliko letačko iskustvo od čak 2,167 sati leta, a bio je i vojni pilot u Normandiji za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ovo je bio incident koji je uveliko izmijenio stav američke javnosti prema neidentifikovanim letećim objektima. Naime, dok su se takvi navodi prije odbacivali kao neosnovani, pogibija pilota koji je tvrdio da slijedi jedan NLO navela je javnost da ozbiljnije uzme u obzir mogućnost postojanja takvih letjelica, pa čak i mogućnost da su neprijateljski raspoložene.

Iskusni pilot Thomas Mantell imao je čak 2,167 sati leta, a bio je i vojni pilot u Normandiji za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tog dana, 7. januara 1948. mnogo ljudi na zemlji vidjelo je okrugli objekt u vazduhu koji se približio površini zemlje, a zatim uzdigao. Mantell je bio već u vazduhu, pilotirajući avionom P-51 Mustang iznad savezne države Kentucky, kad je kontrola leta rekla njemu i njegovim kolegama da istraže neidentifikovani leteći objekt. Oni su se zaputili u smjeru kugle koja se počela dizati. Njegove kolege odustali su od potjere na 6.900 metara, no Mantell je nastavio, premda nije imao masku s kisikom za disanje na velikim visinama.

Nakon što je dosegao 7.600 metara, po svemu sudeći se onesvijestio, a avion mu je počeo spiralno padati prema zemlji i srušio se na jednu farmu. Do danas je ostalo neobjašnjeno šta je bio navedeni okrugli leteći objekt.

Izvor: povijest.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti