ALARM U SRBIJI: Djevojčice se javljaju ginekolozima, nakon pregleda odmah im zovu roditelje!

Stanje je zabrinjavajuće

devojcice

Sve više djevojčica iz Braničevskog, Topličkog i Jablaničkog okruga, odnosno iz Požarevca, Prokuplja i Leskovca, javlja se ljekaru zbog istog “problema”.

Nakon pregleda, doktori ostaju u šoku, jer istog trena ginekolozi shvate šta se dešava u tijelu curica. Nažalost, njihov zajednički problem je – trudnoća, i to maloljetnička. Posljednji podaci govore da u Srbiji godišnje zatrudni oko 16.000 maloljetnica, a da od toga 90 odsto završe kao abortusi. U zvaničnim podacima stoji i da su te djevojčice najčešće udate!

Takođe, najviše maloljetničkih trudnoća zabilježeno je u Braničevskom, Topličkom i Jablaničkom okrugu. Inače, u Srbiji je prije nekoliko godina izmijenjen zakon prema kojem je djevojčicama od 16 godina do 10. nedjelje bio dozvoljen abortus bez roditeljskog znanja.

Srbija je vodeća u Evropi po broju neželjenih, maloljetničkih trudnoća. Iako se pretpostavlja da ovaj problem najviše zahvata zemlje koje su nerazvijene, podaci kažu da to nije istina, već da je to fenomen koji je rasprostranjen u cijelom svijetu.
Naime, u svijetu se godišnje porodi 7,3 miliona djevojaka mlađih od 18 godina, svakog dana 20.000. Zbog mladog, nezrelog organizma umre 70.000 djevojčica od 10 do 18 godina.

Činjenica je da do neželjene trudnoće i do polnih bolesti dolazi zbog opšte neupućenosti i neobrazovanosti o seksualnoj kulturi. Djevojke u Srbiji sve ranije gube nevinost, a o tome svjedoči i slučaj koji je nedavno iznijet u javnost. Naime, najmlađa majka u Srbiji ima samo 13 godina.

Djevojčica iz Niša, stara svega 13,5 godina porodila se u Ginekološkoj klinici “Narodni front” i na svijet donijela djevojčicu, tešku skoro tri kilograma. Što se tiče najmlađih majki, svijet nikad neće zaboraviti priču o najmlađoj trudnici ikada. Imala je samo pet godina. Lina Medina iz Perua porodila se u petoj godini života carskim rezom koji je obavljen 15. maja 1939. godine.

Ljekari su joj uradili carski rez i ona je 15. maja 1939. godine donijela na svijet bebu. Prema dokumentima, u bolnicu je ušetala umorna, čupava Indijanka sa podnožja Anda za ruku vodeći sramežljivu djevojčicu neobično velikog stomaka.

Njen slučaj do u detalje dokumentovao je doktor Edmundo Eskomel, kao i činjenicu da su djevojčici u 4. godini počele da rastu grudi, a u 5. godini su joj sazrele kosti potrebne za iznošenje trudnoće.

Izvor: isikvesevgiyle.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti