8 trikova uz koje ćete ga pretvoriti u “gospodina savršenog”

Uz malo truda i rada, vaša jača polovica postat će frajer gotovo bez mane. Sljedeći trikovi učinit će vas oboje zadovoljnima, a na neki način ćete oboje i poraditi na sebi.

couple11

1. Riješite ga ovisnosti o nezdravoj hrani

Velika većina muškaraca podosta je komplikovana kada je riječ o zdravoj hrani. No tu nastupate vi. Uz malo truda i istraživanja zdravih i ukusnih recepata, počnite kuhati što zdravije i odvratite ga od nezdravih grickalica uz svaki film ili tekmu. Ovo je dobro i za vas jer nećete doći u napast da nutritivno zgriješite s njim.

2. Suptilno mu ukažite na nepristojno ponašanje

Naravno, niste mu majka i ne možete mu govoriti kako da se ponaša i šta da radi. Međutim, možete mu na suptilan način ukazati da se u nekim situacijama ponaša poput primitivca i ciljano ga posjesti u restoranu preko puta ogledala kako bi u jednom trenutku shvatio o čemu pričate.

3. Objasnite mu šta je bonton

Nadovezujući se na prethodnu tačku, objasnite mu suptilno u čemu griješi. Npr. ako vam ne otvori vrata, nemojte ih sama otvoriti već se samo nasmiješite i pokažite mu šta čekate. Kada oblačite kaput, jednostavno mu ga dodajte i okrenite leđa kako bi odmah znao šta treba učiniti. Nemojte dopustiti da stari kavalirski običaji nestanu samo zato što muškarac ne želi odrasti.

4. Razbijte seksualnu monotoniju

Kada jednom shvate da vam se nešto sviđa, ponavljat će to neprestano jer smatraju da s time ne mogu pogriješiti. Zato vi preuzmite uvođenje noviteta na sebe i iznenadite ga povezom na očima ili nekom novom pozom.

5. Ukažite mu na njegovu lijenost

Neprestano leži na kauču, igra igrice, spava do nepristojno kasnih sati … Takav muškarac vam ne treba. Ukažite mu na stvari koje su njegova dužnost i odvažno mu recite da ih napravi. Od aktivnosti prvotno predložite piknik u prirodi koji zaista ne zahtijeva rad i trud. Ako ni na to ne pristane, vi izađite s prijateljicama i pokažite mu koliko se dobro zabavljate bez njega. Shvatit će ubrzo u čemu griješi.

6. Pomozite mu da se oslobodi u ženskom društvu

Naravno, nije mu mjesto na kafi sa vama i vašim prijateljicama, međutim, ne želite ga gledati namrgođenog kako lista naslovne strane društvenih mreža dok vi pokušavate održati razgovor u društvu u kojem ste se oboje zatekli. Pokušajte usmjeriti priču na neku njemu poznatu temu kako bi se malo oslobodio i shvatio da nema ništa loše u povremenoj čašici razgovora s većinski ženskim društvom.

7. Otvoreno mu recite da vam se ne sviđa njegova frizura

To što on vašu vrlo često i ne primijeti, ne znači da vi nemate pravo njemu reći da mu trenutna frizura ne pristaje. Na pristojan način mu sugerišite nešto što mislite da bi mu puno bolje pristajalo. Ipak ste vi ta koja ga gleda čitav dan, zašto ne bi rekla svoje mišljenje?

8. Umiješajte svoje ideje u njegov dosadan stil oblačenja

Niste mu majka da mu kupujete odjeću, ali vaš prijedlog ili komentar bi trebao najviše cijeniti. Pokažite mu sliku neke cool košulje i prokomentarišite kako bi on odlično izgledao u njoj. Na taj ga način nećete nimalo uvrijediti, ali opet ćete mu dati ideju onoga što se vama sviđa.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti