6 prirodnih načina da uklonite miris cigareta iz kuće i sa odjeće

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u našu odjeću, zavjese te sjedeću garnituru. Kako bi se riješili ovakvih mirisa ili ih barem ublažili pokušajte s nekoliko jednostavnih trikova koji zaista djeluju.
1. Ocat ili ugalj
U nekoliko zdjelica natočite malo vinskog octa ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Imate li djecu ili kućne ljubimce zdjelice odložite na neko više mjesto. Ugalj kao i ocat upijaju i neutralizuju neugodne mirise.
2. Parfem na sijalici
Napršćite malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica se ugrije, prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim i smrad cigarete.
3. Prirodne mirisne vrećice za ormar (npr. lavanda)
Osjetite li da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi tokom slijedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se prozrače, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar.
4. Pijesak za mačke
U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.
5. Soda bikarbona
Naveče, prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te krajevima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte usisavačem.
6. Peškir i ocat
Prvo prozračite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu umočite u ocat, te minutu do dvije mašite po prostoriji. Miris cigarete trebao bi potpuno nestati.Izvor: atma.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti