4 telefona koja smo svi voljeli … a znate li koliko su KOŠTALI?

Prije samo desetak godina mobilni telefoni su se značajno razlikovali, od hardverskih karakteristika preko dizajna, pa sve do mogućnosti. Sada, kada tržištem dominiraju Android i iOS uređaji, stariji će se sa osmijehom sjetiti ovih telefona.

Nokia 3210

telef2

Prvi telefon generacije. Nakon njega su se pojavili brojni, možda čak i značajniji modeli, ali 3210 je bio apsolutni hit među korisnicima. Izdržljiv, simpatičan i praktičan, imao je tri igrice i mogućnost promjene melodija, što je u to vrijeme bila prava rijetkost.

Godina: 1999.

Cijena: 450 eura

Sony Ericsson K800i

telef3

Ni ove kompanije više nema, makar ne u ovakvom “sastavu”, ali teško da možete da zaboravite telefon sa posebnim tasterom za fotografisanje i poklopcem za senzor sa zadnje strane. Možda sada izgleda smiješno, ali čak i James Bond je fotografisao ovim uređajem u jednom od svojih filmova.

Godina: 2006.

Cijena: 450 eura

Nokia N95

telef4

Nekadašnji gigant je dominirao tržištem “običnih” i “pametnih” telefona, a među prvima je bio ovaj model koji je radio na S60/Symbian operativnom sistemu. Imao je kameru od pet megapiksela, mogućnost povezivanja na Wi-FI, radio i GPS.

Godina: 2007.

Cijena: 500 eura

BlackBerry Bold

telef5

Nakon što je iPhone ušao na tržište telefona, nekadašnji RIM je predstavio seriju Bold 9000 koji je nudio HSDPA brzinu mobilnog interneta, mogućnost proširivanja sa SD karticom i QWERTY tastaturu za lakšu komunikaciju među korisnicima.

Godina: 2008.

Cijena: 550 eura

Izvor: blic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti