4 načina da proputujete svijet za malo novca – i uz to možda i zaradite

Putovanje svijetom se uvijek čini kao dobra ideja, ali zahtjeva mnogo truda i novca

put

Čini se kako su časopisi za putovanja ovih dana puni savjeta kako trebate da date otkaz i otputujete na kraj svijeta i živite pored plaže do kraja života.

Stvar je u tome što ovo nije realnost koju može da ostvari većina prosječnih ljudi. Ne mogu svi da budu blogeri za putovanja, da priušte sebi mjesece putovanja i da nemaju stalan posao. Na svu sreću postoje načini da ipak nešto uradite po tom pitanju. Evo kako.

Provedite sezonu radeći u inostranstvu

Mnoge zemlje nude sezonske poslove za koje plaćaju radnicima put i smještaj, hranu i daju platu. Provedite ljeto radeći na plaži u Grčkoj na primjer ili otiđite u neku udaljeniju zemlju.

Pokušajte da nađete posao u inostranstvu na određeni period

Australija, Kanada, Novi Zeland i Japan su samo neke od zemalja koje pružaju mogućnost zaposlenja na određeno vrijeme za ljude koji nisu državljani. Morate da izdvojite novac za vizu i put, kao i smještaj, ali plata će vam biti dovoljna za život.

Studirajte u inostranstvu

Mnogi mladi ljudi izbore se za mjesto na nekom od fakulteta u inostranstvu i tako dobiju šansu da se školuju i žive u nekoj stranoj zemlji. Ukoliko ste student razmotrite dobro programe za studente koje nude mnoge zemlje.

Učestvujte u razmjeni

Mnogi web sajtovi nude razmjenu volonterima za plaćeni smeštaj i hranu. Ovo može da bude veoma jeftin način za putovanja.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti