10 fraza koje ćete čuti samo od ludo zaljubljenog muškarca

Ponekad je teško biti siguran sviđate li se zaista čovjeku s kojim se viđate. Obzirom da se muškarci često verbalno izražavaju indirektno, ove fraze mogu vam pomoći da to zaključite

love6

Za razliku od muškaraca, ženi se u pogledu, osmijehu i svakoj drugoj frazi može vidjeti da je zaljubljena ili da joj je do nekoga stalo. Kod muškaraca je puno teže iščitati njihove osjećaje iz toga što govore. Ali postoje neke rečenice koje će ženama dati do znanja da je njihovim partnerima jako stalo.

1. “Primijetio sam da …”

Ako muškarac do kojeg vam je stalo kaže da je primijetio nešto što ste napravili, način na koji pijete kafu ili se nasmijete nečijoj šali – znači da obraća pažnju na vas i sitne detalje po kojima ste posebni. Te sitne detalje vide samo muškarci koji su izrazito zainteresovani za ženu i žele joj se približiti kako bi što više saznali o njoj.

2. “Mogu ti pomoći sa …”

Muškarci vole osjećati da su potrebni i korisni ljudima koje vole. Ako vam ponudi bilo kakvu pomoć – nemate se šta brinuti. Sigurno mu se sviđate. Muškarci baš ne nude pomoć svakoj ženi koju sretnu, oni pomažu onima koje vole i koje im se sviđaju, i tako pokazuju da se na njih možete osloniti. Pokaže li i entuzijazam uz to, onda mu se itekako sviđate i potrudit će se ostaviti dobar utisak.

love8

3. “Ovo me je podsjetilo na tebe …”

Rijetko koji muškarac je direktan i otvoreno pokazuje svoje osjećaje. Ali, to znači da će na kreativan način dati sitne signale da misli na ženu do koje mu je stalo. Ako vam kaže da ga je nešto podsjetilo na vas, to je mali signal da ste mu stalno na pameti i da sitnice koje ga svakodnevno okružuju povezuje s vama.

4. Zabrinuto “Gdje si bila …?” ili “Šta radiš …?”

Samo zabrinuti muškarac će vam postavljati ovakva pitanja. Ali morate imati na pameti razliku između dva načina na koji se ova pitanja mogu postaviti – u slučaju da ova pitanja tu i tamo postavlja onda vjerovatno izražava brige ili posesivnost, ali ako vam stalno postavlja ova ili slična pitanja, to može značiti da je jako nesiguran u sebe, što i nije baš najbolja odlika muškarca.

love9

5. Komplimenti kao “Izgledaš odlično …”

Ovakvi komplimenti su direktni i imaju samo jedno značenje – kad se muškarcu sviđate, pa ako i ptičje gnijezdo imate na glavi, sviđat ćete mu se i komplimentirat će vam. Kad je muškarac zaljubljen, sviđat ćete mu se bez obzira kako ste odjeveni ili našminkani te će vam davati nekad direktne, a ponekad i suptilne komplimente kojima će vam davati do znanja da mu je stalo.

6. “Bit ću uz tebe …”

Ova i slične izjave, koliko god zvučale filmske ili nerealne, kad vam ih muškarac kaže u teškim trenucima – na to možete računati. Muškarci ne govore ovakve stvari, osim kada to stvarno misle, i možete biti sigurni da će vam biti podrška kad vam zatreba. Ako se stvarno dogodi nešto zbog čega ćete trebati pomoć ili oslonac, on će vam sigurno pružiti utjehu i rame i za plakanje, pa i dobar savjet. Muškarci su potpora samo ženama za koje su emotivno vezani.

love10

7. “Nedostaješ mi …”

Muškarac će vam reći da mu nedostajete samo kad je to istina. To znači da ste osvojili i njegovu glavu i srce. Ali, neki muškarci će ovo reći ženama jer žele nešto od njih tako da s ovakvim komplimentom treba biti oprezan. Ako ste sigurne da je muškarac pristojan i nema iza sebe kolonu žena slomljenog srca, onda imate posebno mjesto u njegovom srcu. 

8. “Muka mi je / Uznemiren sam / Nervira me …”

Kao što je već ranije napisano, muškarci teško izražavaju svoje osjećaje riječima, pa ako se dogodi da se otvori oko nečega što ga muči ili mu smeta, to je jasan znak da mu je stalo do vas. Treba imati puno samopouzdanja otvoriti se pred nekim ko ti se sviđa i rizikovati da vas neko povrijedili, ili još gore, odbaci. Ako se to dogodi, potrudite se biti mu oslonac i poslušati ga.

love7

9. “Razgovarao sam s mamom …”

Nema šanse da će bilo koji muškarac pričati o svojoj porodici, a pogotovo mami, ako nije spreman biti ranjiv, a muškarac je ranjiv samo sa ženom koju voli. Sitne detalje će dijeliti samo sa ženom sa kojom se osjeća sigurno i voljeno. Stoga, ako muškarac priča o svojoj porodici, budite sigurne da i vi spadate u njegovu porodicu.

10. Nadimak

Ako vas zove nadimkom, a ne imenom ili prezimenom, onda budite sigurni da mu je stalo do vas i da želi da ga po tome zapamtite. Želi vam dati do znanja da vas drugačije doživljava od drugih žena i da je taj nadimak koji vam je dao specijalno smislio za vas.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti